15-09-07

Lichaam van Zwitsers meisje Ylenia teruggevonden


YleniaLenhardArsES_468x333-11Madie.2e18880e67b154d816a04de1dd690ca9Het lichaam van Ylenia, een 5-jarig meisje dat op 31 juli ontvoerd werd, is zaterdag gevonden in een bos in het Zwitserse kanton Sankt Gallen. Dat meldt een politiebron.Het lichaam, dat gedeeltelijk was opgegeten door dieren, werd geïdentificeerd aan de hand van juwelen, zo zei Bruno Fehr, de chef van de gerechtelijke politie. De identificatie is 'feitelijk zeker', verklaarde hij.

Het lijkje werd zaterdagmiddag gevonden door een privédetective, niet ver van de plaats waar eerder kledij van het kind werd aangetroffen, preciseerde de kantonpolitie.

Ylenia verdween op 31 juli toen ze terugkwam van het zwembad in Appenzell. Haar moeder had haar daar naartoe gestuurd om een fles shampoo te halen die ze daar de dag voordien vergeten was.

Het kind werd waarschijnlijk ontvoerd door Urs Hans von Aesch, een 67-jarige Zwitser die zelfmoord pleegde op de dag van haar verdwijning. Enkele uren voordien had hij geprobeerd een wandelaar te doden die hij wellicht als een hinderlijke getuige beschouwde, zo menen de speurders.

Ook werden er DNA-sporen van het meisje aangetroffen in de bestelwagen van Urs Hans von Aesch, die sinds 1990 met zijn vrouw in Spanje woont, maar opnieuw in Zwitserland wilde komen wonen.
mcu

De Standaard - zaterdag 15 september 2007

http://newsnow.co.uk/newsfeed/?search=ylenia&x=9&y=6

19:37 Gepost door Jaap in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

Ylenia en Maddy ontvoerd door dezelfde man? Hier volgt een bericht dat op TROS Vermist Nieuws verscheen en waarin werd aangenomen dat de ontvoerder van Ylenia zelfmoord pleegde.
De man die door ontvoerder von Aesch zwaar gewond zou zijn geweest, heeft het ziekenhuis waarin hij werd opgenomen intussen weer verlaten...

------

De pedofiel die de 5-jarige Ylenia is in Zwitserland ontvoerde is mogelijk ook de kidnapper van de Britse Madeleine McCann. In zijn auto zijn sporen gevonden van Ylenia. Er zijn sterke aanwijzingen dat van Aesch in Portugal was toen Maddy McCann verdween. De man heeft zelfmoord gepleegd.

Wordt er nu ooit bekend wat er met de vermiste Ylenia Lenhard en Madeleine McCann is gebeurd? Met de zelfmoord van de 67-jarige pedofiel Hans van Aesch lijkt de oplossing verder weg dan ooit. De zoektocht naar de kleine Ylenia is sinds die tijd een race tegen de tijd en is daarom vorige week flink uitgebreid.

De Zwitserse Ylenia werd op 31 juli ontvoerd bij een zwembad. Een dag later werd Hans van Aesch dood gevonden bij zijn witte bestelbusje. Hij had zichzelf door het hoofd geschoten. Vreemd genoeg lag even verderop een zwaargewonde man die in zijn buik was geschoten. Inmiddels is bekend dat de kogel in het lichaam van deze man -een mogelijke getuige- niet uit het geweer kwam van van Aesch. Het slachtoffer ligt in het ziekenhuis en is nog niet bij kennis. De politie waakt bij zijn bed en hoopt dat hij binnenkort in staat is om te vertellen wat hij heeft gezien. In het busje is het rugzakje met kleertjes en het fietsje van Ylenia gevonden.

Verband
Opvallend is de gelijkenis tussen de vermiste meisjes en het feit dat Maddy's ouders ook een wit bestelbusje zagen vlak voordat Maddy op 3 mei verdween. De Portugese politie laat Maddy's ouders binnenkort een foto van de verdachte zien. Het bestelbusje, een witte Renault Traffic, wordt ook onderzocht op DNA van Maddy.

Van Aesch woonde sinds 1990 in Spanje met zijn vrouw, met wie hij jarenlang een pedofiele sekte zou hebben gerund. Kinderen werden ontvoerd, misbruikt en mishandeld. Zijn vrouw werd in 2006 gearresteerd, maar van Aesch ontsprong de dans en reisde sindsdien met zijn bestelbusje door Spanje, Oostenrijk, Zwitserland én Portugal. Van Aesch schijnt ten tijde van Maddy's verdwijning op vakantie te zijn geweest in Portugal.

http://www.vermist.nl/nieuws_detail.php?id=297

Gepost door: Jaap | 15-09-07

Zelfmoord van von Aesch ? De media spreken wel voortdurend over de McCanns die het lichaampje van hun dochtertje Madeleine na een ongeluk zouden verborgen hebben (alhoewel daar geen enkel tastbaar bewijs voor is) maar zwijgen in alle talen over de moord op het Zwitserse meisje Ylenia dat door een zekere von Aesch zou vermoord zijn.

Men vond von Aesch enkele weken geleden met een kogel door zijn hoofd weer terwijl men in hetzelfde bos en in de buurt van de plaats waar Ylenia werd teruggevonden, een zwaargewonde man aantrof die als een 'toevallige wandelaar' en 'ongewenste ooggetuige' werd omschreven. De man was getroffen door een kogel uit een revolver die nooit werd weergevonden.

Alles wat men over de zwaargewonde man weet, is dat hij in het ziekenhuis werd opgenomen. Voor de rest wordt er over hem niet meer gesproken.

Men gaat er van uit dat von Aesch zich zorgvuldig voorbereidde om Ylenia te ontvoeren; ze daarna met zijn bestelwagen naar het bos nam om ze daar te verkrachten en dan een toevallige voorbijganger zag die hij neerschoot met een revolver die hij ging verbergen.
Vervolgens zou von Aesch zich door deze feiten zo wanhopig hebben gevoeld en zoveel wroeging hebben gekregen dat hij met een andere revolver 'zelfmoord' pleegde.

Al bij al is dit een erg ongeloofwaardig verhaal.
Men zou zich eerder de vraag kunnen stellen of er mogelijks nog andere personen ter plekke waren in het bos en von Aesch niet gewoon werd afgemaakt terwijl men de andere man tevens uit de weg wilde ruimen.

Interessant in deze zaak is dat von Aesch op het moment van de verdwijning van Madeleine McCann, ook in Portugal was...

Gepost door: Jan Boeykens | 16-09-07

Pleegde Ontvoerder Maddie Zelfmoord?
Urs Hans von Aesch schoot zichzelf door het hoofd in Billwilerwald (Zwitserland). Hij werd 1 augustus j.l. gevonden naast zijn witte Renault bestelbus met een Spaans kenteken. In de bus lag het rugzakje, met alle kledingstukken, van Ylenia Lenhard, een vijfjarig blond meisje. Ze werd op 31 juli ontvoerd bij het zwembad van Appenzell. Van Ylenia ontbreekt elk spoor. Voor haar leven wordt gevreesd. Aangenomen wordt dat von Aesch haar gespot heeft tijdens het zwemmen en zijn kans benutte toen ze aanstalte maakte om naar huis te gaan. Een zorgvuldig geplande kidnapping.

De 67-jarige von Aesch woonde met zijn vrouw vanaf 1990 in Benimantell Spanje. Beiden zouden vele jaren een pedofiele sekte hebben gedreven. Kinderen werden ontvoerd, misbruikt en mishandeld. De vrouw van Von Aesch werd in 2006 door de Spaanse politie gearresteerd. Urs Hans von Aesch ontsprong de dans en reisde sindsdien met zijn witte Renault Traffic door Spanje, Oostenrijk, Zwitserland én Portugal. De ouders van Maddie hebben bij hun appartement een witte bestelwagen gezien vlak voor de ontvoering van Maddie. Naar die witte bestelbus wordt nog steeds gezocht. Het is zeer goed mogelijk dat Von Aeasch omstreeks dat tijdstip in da Luz is geweest. De politie van Spanje en Portugal trekt dit nog na.

Volgens psychologen, met kennis van pedofielen, vallen deze mensen op blonde meisjes en zoeken doorgaans naar types die op elkaar lijken, zowel wat leeftijd als uiterlijk. Bekijken we de foto’s van Maddie en van Ylenia dan zit er een overeenkomst in. Met dit verschil dat Ylenia ouder en ook een stuk pienterder is. Ik kan niet in de gestoorde herseninhoud van een pedofiel kijken. Misschien hebben de criminologen gelijk. In ieder geval wordt de bus van Hans von Aesch op sporen onderzocht. Indien er inderdaad DNA van Maddie wordt gevonden dan is het raadsel opgelost. Althans, dan weten we wie de dader is. Ook in dat geval kunnen we vrijwel zeker aannemen dat Maddie niet meer in leven is. De hypothese dat hij Maddie, na haar te hebben misbruikt, in zee heeft geworpen is denkbaar.

http://www.kovandijkvertelt.nl/?p=500

Gepost door: Jan Boeykens | 16-09-07

'Vandaag is het nieuws over Ylenia in geen van onze kranten te vinden. Dat irriteert me grenzeloos' Lichaam Ylenia gevonden.
september 15th, 2007

De Zwitserse krant Blick meldt vandaag dat particulieren, die een zoektocht naar het vermiste meisje Ylenia waren gestart, een kinderlijkje hebben gevonden in Hartmannswald, kanton St. Gallen. Dit bos ligt tussen Oberbüren en Niederwil. Het is de omgeving waar ook het lijk van haar vermoedelijke moordenaar en ontvoerder de pedofiel Urs Hans von Aesch werd gevonden en een passant door von Aesch in de borst werd geschoten. Eerder hadden leger en politie dit gebied zonder resultaat doorzocht. De staat waarin het lichaam zich bevindt bemoeilijkt de identificatie. Het wachten is nu tot dinsdag op de uitslag van de pathologen. Ook al is er nu (vrijwel) zekerheid over het lot van Ylenia, het mysterie is nog niet opgelost.

Cathy. S meldt zich, drie dagen na de vermissing van Ylenia, bij de politie. Ze herkent het meisje van de foto’s. Op 31 juli rijdt Cathy met haar zoon Alex in haar Twingo achter een witte bestelbus met Spaans kenteken. Het valt haar op dat de bus zeer langzaam rijdt. Blijkbaar is de bestuurder de weg kwijt. Ze probeert de bus te passeren maar dat lukt niet. Bij een kruising aangekomen kan ze eindelijk de bus voorbij. Samen staan ze stil bij het stoplicht. Cathy kijkt naar de bestuurder. Ze ziet twee mannen en een blond meisje op de voorbank. De ene man herkent ze later van de foto’s. Het is Hans von Aesch. De andere man is blond en ongeveer 45 jaar. Er zit nog een manspersoon in de laadruimte achter de voorbank. Ze ziet dat de drie mannen ruzie hebben en hoort het meisje schreeuwen: “Ich will zum Mami. Ich will heim.” Cathy weet niet goed wat ze doen moet en rijdt toch maar naar huis. Ze verklaart de politie dat ze in dubio heeft gestaan om de bus te volgen maar dat niet dorst vanwege haar zoon.

Indien de getuigenis van Cathy klopt dan zijn er dus nog twee mannen betrokken bij dit drama. De weduwe van Urs Hans von Aesch verklaarde dat ze de zelfmoord van Hans onbegrijpelijk heeft gevonden. Hij zat nog vol plannen en was er niet de man naar om een einde aan zijn leven te maken. Dit roept de vraag op of de zogenaamde zelfmoord toch een koelbloedige afrekening is geweest waar de twee mannen, die nu worden gezocht, verantwoordelijk voor zijn. Mogelijk dat Hans de mannen heeft opgepikt en hen kende van een pedofielennetwerk.

De politie zegt dat van een verband met andere vermissingen tot nu niets is gebleken. Het huis van Hans von Aesch in Spanje is grondig doorzocht. De kans dat Hans von Aesch iets te maken heeft gehad met de vermissing van Maddie McCann wordt uitgesloten geacht.

Met dank aan San voor de tip.

Naschrift:
Andere kranten in Zwitserland hebben het nieuws nu ook gebracht. Simon Kuhn, de vinder van Ylenia, vertelde dat hij geen rust had en vele dagen heeft gezocht. In zijn familie heeft zich een dergelijke voorval ook voorgedaan. Daarom voelde hij zich betrokken bij het verdriet en de onzekerheid van de ouders en wilde hij duidelijkheid over haar lot.

Opvallend voor mij in deze zaak is dat een particulier uiteindelijk Ylenia gevonden heeft. Hoewel ik van deze zaak niet zo heel veel weet vraag ik me af of de politie niet te academisch te werk gaat en vaker de hulp van de bevolking moet inroepen. In ons land doen we dat al met goede resultaten. In het buitenland doen ze dat blijkbaar niet.

Update 13:16:29/16-09-2007
Vandaag is het nieuws over Ylenia in geen van onze kranten te vinden. Dat irriteert me grenzeloos. Ik heb gisteren het ANP, de NOS en Novum op de laatste ontwikkelingen gewezen. Niemand pakt het op.

http://www.kovandijkvertelt.nl/

Gepost door: Yves Goossen | 16-09-07

Niet misbruikt Volgens de autopsie werd Ylenia niet sexueel misbruikt door von Aesch, wat het mysterie nog groter maakt.

De man die het lichaam van Ylenia vond, zegt dat hij door allerlei figuren (waaronder misschien ook politieagenten die op dit moment veel kritiek te verduren krijgen) lastig wordt gevallen en wordt beschuldigd.

Vreni von Aesch, de vrouw van von Aesch, wist plotseling te melden dat zij een jachtgeweer in huis heeft gevonden. Het wapen zal door de Spaanse politie zal worden opgehaald.

Gepost door: Jan Boeykens | 18-09-07

Niet misbruikt Gedode Zwitserse kleuter Ylenia niet seksueel misbruikt

Het sinds eind juli in Zwitserland vermiste en zaterdag dood teruggevonden vijfjarig meisje Ylenia is niet seksueel misbruikt geweest, zo heeft een politiewoordvoerder bekendgemaakt. Het kinderlijk is onderzocht in het Instituut voor Gerechtsgeneeskunde in Sankt Gallen.

Een informaticus had het lijkje gevonden in een bos in het Zwitserse kanton St. Gallen. De vermoedelijke moordenaar van het kind, een 67-jarige Zwitser, heeft zichzelf in dat bos doodgeschoten.

Hoe het kind is gedood, staat volgens de politie nog niet vast. Ylenia was op 31 juli nabij Hallenbad in Appenzell ontvoerd. (belga/dm)

De Morgen 18/09/2007

Gepost door: Jan Boeykens | 18-09-07

De commentaren zijn gesloten.