23-08-07

Ouders denken dat Maddie in Spanje is


Ouders denken dat Maddie in Spanje is

Oudersx1.KMcCannDM_468x575MADRID - De ouders van het vermiste Britse meisje Madeleine McCann, denken dat hun dochter nog in leven is en zich in Spanje bevindt. Dat zegden ze in een gesprek met een aantal Spaanse kranten.

'De mogelijkheid dat Madeleine leeft en zich in Spanje bevindt is reëel. Het is een hypothese waar we al van in het begin aan denken, maar die we pas nu echt serieus nemen', zo verklaarden ze aan de kranten El Pais, El Mundo en ABC.

'De grens tussen beide landen is erg groot. Een ontvoerder zou met de auto makkelijk naar Spanje kunnen gereden zijn. Er zijn geen grenscontroles en de grenzen werden ook niet gesloten in de nacht dat Madeleine verdween', aldus de ouders.

Gerry en Kate McCann verduidelijkten evenwel niet of hun veronderstellingen gebaseerd zijn op elementen uit het onderzoek.Sinds de start van het onderzoek zijn ze al twee keer in Spanje geweest om de aandacht van de Spaanse autoriteiten te trekken.

'Het is mogelijk dat Madeleine overleden is, maar even goed dat ze nog leeft. We hebben geen reden om de hoop te verliezen. De politie blijft zoeken', aldus Gerry McCann. Het echtpaar denkt er ook aan Portugal te verlaten en terug te keren naar Groot-Brittannië.

De Standaard, 22 augustus 2007 | Bron: afp

01:40 Gepost door Jaap in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

vreemde zaak Ik vind het heel vreemd zoals die ouders de media benaderen.Het truitje van de vader met een grote foto er op van zijn dochter,de speeltjes mee onder de moeder haar arm,op bezoek bij de paus.Ik vind het, om voorzichtig te zeggen heel vreemd.Ik weet niet of die ouders er toch niet iets mee te maken hebben,of het niet is om alle verdenkingen van hun af te leiden.

Het verhaal dat ze gingen uit eten honderd meter verderop en ieder half uur om de beurt gingen kijken en dat daarbij de deur op een kier stond maar dichtwaaide toen zei de deur verder opende en ze constateerde dat er een raam open stond?.Dat is toch een heel raar verhaal
.De deur open bij twee slapende kinderen!en iemand hoeft niet door het raam hij kan toch via die geopende deur.
Dit is niet prettig uit eten als je om het half uur weg moet de meeste ouders doen zoiets niet hun kinderen achter laten met de deur open en op zo een manier nog gezellig uit eten????ik weet het niet maar ik vind het een zeer vreemde zaak.

Gepost door: leonie | 24-08-07

Portugese politie onderzoekt gebied verdwijning Maddie opnieuw Ouders 'emotioneel uitgeput'


LONDEN - De Portugese politie staat op het punt nieuw speurwerk aan te vatten in de zaak naar het vermiste Britse peuter Madeleine McCann. Dat meldt de Britse zender SkyNews.
Volgens het televisiestation zullen agenten met speurhonden het gebied uitkammen rond het vakantieappartement in Praia da Luz in de Algarve waar de toen 3-jarige Maddie in mei verdwenen is.

De speurders wachten ook nog op het resultaat van andere forensische tests op stalen die zijn genomen uit het appartement en de huurauto van de McCanns, aldus Sky. Volgens de openbare zender BBC ‘verwacht de Portugese politie verdere actie’. Die actie kan bestaan uit verhoren of ander onderzoek. Een openbaar aanklager zou zich vandaag buigen over het bewijsmateriaal in de zaak.

Het gezin McCann is zondag vanuit Portugal naar zijn huis in Rothley teruggekeerd, bijna 130 dagen na de verdwijning van Maddie. Vader Gerry en moeder Kate zijn formeel ‘verdachten’ in de zaak, een status die zij tien maand kunnen behouden. De speurders mogen hen ‘eender wanneer’ naar Portugal terugroepen.

Volgens de openbare omroep BBC consulteren de McCanns nu advocaten. Zij hebben ook om privacy gevraagd.

Emotioneel uitgeput

Volgens Philomena, de zuster van Gerry McCann en Brian Kennedy (de oom van Kate McCann), zijn de ouders ‘emotioneel uitgeput’ door hun ‘beproeving’ van vier maanden in Portugal, maar blijven zij zich sterk houden. ‘Al wat ik kan zeggen is dat de Portugese politie zich aan een strohalm vasthoudt, zij willen deze zaak van de baan hebben. Kate en Gerry zijn hun een doorn in het oog geweest, wat is er dan beter dan hen op te voeren als de slechteriken’, werd Philomena door SkyNews aangehaald.

De Portugese politie sluit niet uit dat het onderzoek nog een jaar kan duren.

lob
De Standaard, 10 september 2007 | Bron: belga

http://www.standaard.be/Artikel/Detail.aspx?artikelid=DMF10092007_018

Gepost door: Jan Boeykens | 10-09-07

Kwade vermoedens tegen ouders van Madeleine overtuigen niet De Portugese politie behandelt Gerry en Kate McCann als verdachten op basis van enkele vaststellingen van de gerechtsgeneeskunde. Volgens Britse experts overtuigen die aanwijzingen niet.

De Standaard, maandag 10 september 2007
http://www.standaard.be/Krant/Tekst/Artikel.aspx?artikelId=LH1H1T1A

Gepost door: Jan Boeykens | 10-09-07

De commentaren zijn gesloten.