01-08-07

Gerecht zoekt getuigen in verband met fiets Annick Van Uytsel


Fiets.lob230507-5In het onderzoek naar de moord op de 18-jarige Annick Van Uytsel zijn de Leuvense speurders op zoek naar getuigen die iets meer kunnen vertellen over de fiets van het meisje.
Die verdween samen met haar en werd afgelopen donderdag 26 juli in het centrum van Leuven teruggevonden. Omdat een eerste buurtonderzoek weinig concreets heeft opgeleverd, is het nog steeds niet duidelijk hoe de fiets in Leuven terechtkwam.

Het was een patrouille van de Leuvense lokale politie die de fiets van Annick Van Uytsel donderdagnamiddag terugvond. De fiets stond in de Mechelsestraat, tegen de gevel van het huisnummer 155, aan de halte 'Halfmaartstraat' van buslijn 40. Volgens de politie stond de fiets er al een hele tijd en was hij slotvast achtergelaten. Bovendien waren er restanten van planten op te vinden, wat kan doen vermoeden dat hij een tijdlang in een gras- of beekkant heeft gelegen.

Onmiddellijk na de vondst voerde de politie een eerste buurtonderzoek uit, maar dat leverde weinig concrete informatie op. "Het is ook een buurt met veel studentenverblijven," zegt substituut Geert Schoorens van het Leuvense parket. "Die verblijven op dit moment niet in Leuven. Bovendien zijn heel wat mensen in het midden van de zomervakantie eenvoudigweg niet thuis. Die worden zoveel mogelijk opgespoord en ondervraagd. Maar omdat we absoluut zeker willen zijn dat we niets missen, doen we nu ook een oproep aan het publiek."

Alle tips zijn bruikbaar, aldus de federale politie, en zullen met de nodige discretie behandeld worden. Ook wie de fiets eventueel gebruikt zou hebben, wordt gevraagd zich kenbaar te maken. De informatie die de politie op die manier verzamelt, zal alleen gebruikt worden in het moordonderzoek.

Gazet van Antwerpen 31.7.2007


annickDe gerechtelijke politie heeft drie maanden na de moord op Annick Van Uytsel haar onderzoeksploeg gehalveerd.

Alleen de moordbrigade met een tiental speurders blijft elke dag naar de moordenaar van de 18-jarige KSJ-leidster uit Kaggevinne (Diest) zoeken.

Annick Van Uytsel verdween in de nacht van 27 op 28 april na een jeugdfuif in Schaffen en werd een week later vermoord uit het Albertkanaal in Lummen gehaald. "Niks weten we", zegt advocaat Jef Vermassen, die de ouders van de vermoorde Annick bijstaat. "Ik heb zelden een moordonderzoek meegemaakt waarin de onderzoekers zich zo raadselachtig opstellen."

De gerechtelijke politie heeft de groep die dagelijks met het onderzoek bezig is, geleidelijk gehalveerd van twintig naar tien speurders. Het Leuvense parket spreekt liever van het "afbouwen van de versterking".

Gazet van Antwerpen 25.07.2007

00:35 Gepost door Jaap in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

'Mogelijk doorbraak in zaak Annick' Het is niet de eerste maal dat het gerecht een hoopgevend signaal in een verdijningszaak geeft...


De Standaard 30 augustus 2007 | Bron: vrt

Nieuw spoor in de zaak-Annick Van Uytsel?

BRUSSEL - In het onderzoek naar de moord op de 18-jarige Annick Van Uytsel uit Diest, zouden de speurders een nieuw spoor naar een mogelijke dader onderzoeken. Dat meldt VRT.
Het Leuvense parket geeft geen commentaar. 'Ik ga niet zeggen of er inderdaad een nieuw spoor is of dat er in de komende dagen ontwikkelingen te verwachten zijn', zegt substituut Geert Schoorens, woordvoerder van het Leuvense parket.

'We geven er de voorkeur aan dat de onderzoeksrechter en de speurders in alle rust en discretie kunnen voortwerken en het onderzoek zijn gang kan gaan.'

Volgens Jef Vermassen, advocaat van de familie Van Uytsel, is er mogelijk een nieuwe doorbraak op til, maar hij maant wel aan tot voorzichtigheid. 'We kunnen alleen maar hoop koesteren'.

'Het is een bijzonder mysterieuze zaak. De dader heeft het ons alleszins niet gemakkelijk gemaakt', voegt Vermassen er nog aan toe.

De familie van Uytsel heeft woensdag voor het eerst inzage gekregen in het dossier over de moord en daaruit zou blijken dat het onderzoek allesbehalve zou stilliggen.

'Uit het dossier blijkt duidelijk dat de speurders de afgelopen maanden alle dagen zijn bezig geweest met de zaak. Ze zijn daarbij overigens zeer systematisch te werk gegaan', aldus Vermassen.

Annick Van Uytsel verdween eind april op de terugweg van een fuif in Schaffen bij Diest. Een week later werd haar vermoorde lichaam teruggevonden in het Albertkanaal.

Vorige maand werd de fiets waarop het 18-jarige meisje reed in de nacht van haar verdwijning teruggevonden in Leuven. Van de dader ontbreekt nog steeds elk spoor.

Gepost door: Victor | 31-08-07

De commentaren zijn gesloten.