25-05-07

Politie verspreidt robotfoto in moordzaak Annick


lob230507-3BRUSSEL - In het kader van de moord op de 18-jarige Annick Van Uytsel uit Diest verspreidt de politie op verzoek van het parket van Leuven de robotfot van een man van ongeveer 65 jaar oud met kort wit haar. De speurders zijn ook nog op zoek naar een jonge vrouw die mogelijk interessante informatie heeft.
De man is struis gebouwd en komt vermoedelijk uit de streek. Hij deed in het weekend van de verdwijning van Annick navraag naar de familie Van Uytsel. Hij reed met een voertuig van lichtgrijze kleur en bevond zich in de omgeving van haar woning.

De speurders zoeken ook naar een jonge vrouw die in de ochtend van zaterdag 28 april, omstreeks 4u30, alleen fietste op Schoonaerde in de richting van Diest.

Ze reed aan de linkerkant van de weg. Het parket vraagt dat deze jonge vrouw contact opneemt met de speurders.

De circa 65-jarige wordt volgens woordvoerder Patrick Vits van het parket van Leuven momenteel enkel gezocht als getuige. ‘We hebben twee vage tips binnengekregen over deze persoon die relevant kunnen zijn voor het onderzoek en willen de man daarom contacteren voor verduidelijkingen.’

Het meisje dat als getuige wordt gezocht, werd door een getuige opgemerkt langs de route van Schaffen naar Kaggevinne, de route die ook Annick Van Uytsel volgde tijdens de nacht waarin ze verdween. ‘We proberen de hele nacht te reconstrueren. Opmerkelijk is dat het meisje dat opgemerkt werd aan de verkeerde kant van de rijweg reed. We vragen haar zich te melden om te kunnen uitsluiten dat het om Annick ging’, aldus Vits.

De zoekacties die het Leuvense parket woensdag liet uitvoeren in het Albertkanaal in Lummen en in een gebied in Halen in de omgeving van de zendmast waar het laatste signaal van haar gsm-toestel werd opgevangen, leverden niets op en zijn voorlopig afgesloten. ‘Nu volgt een zoektocht in de Demer in Diest ter hoogte van de Saspoort’, aldus nog Vits. Herkent u de man van de robotfoto of heeft u nuttige informatie met betrekking tot de fiets van Annick van het merk ITEK type Sao Paulo, haar tas, haar okergele vestje of haar zilver-zwarte gsm van het merk NOKIA 6020, gelieve dan contact op te nemen met de politie via het gratis nummer 0800 91.119 of een politiepost naar keuze.

Tips zijn ook welkom via opsporingen@politie.be

De Standaard 24 mei 2007 | Bron: belga

09:52 Gepost door Jaap in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

La Dernière Heure Annick: un sexagénaire recherché en tant que témoin (25/05/2007)


Le parquet de Louvain a diffusé jeudi après-midi un portrait-robot d'un homme d'environ 65 ansLOUVAIN Il n'est recherché uniquement qu'en tant que témoin, a précisé le porte-parole du parquet, Patrick Vits. "Nous avons reçu deux vagues informations à propos de cette personne qui pourrait avoir un rôle important dans l'enquête et nous voulons donc prendre contact avec cet homme pour avoir des éclaircissements", a expliqué M. Vits.
La jeune femme recherchée a été vue par un témoin le long de la route de Schaffen en direction de Kaggevinne, une route qu'Annick a également dû emprunter en vélo au même moment. "Nous essayons de reconstituer tout ce qui s'est passé durant cette nuit. Il faut noter que la jeune femme qui a été aperçue circulait de l'autre côté de la route. Nous lui demandons de se faire connaître afin de pourvoir exclure qu'il s'agissait d'Annick", a expliqué M. Vits.

Les recherches effectuées mercredi par le parquet de Louvain dans le canal Albert à Lummen et sur un terrain à Halen proche de l'endroit où le dernier signal du GSM d'Annick Van Uytsel a été enregistré, n'ont pour l'instant rien donné et sont temporairement interrompues. "Les prochaines fouilles seront effectuées dans le Démer à Diest, à hauteur du Saspoort", a indiqué le porte-parole. Si les conditions météorologiques le permettent, elles auront lieu ce vendredi.

Nouvelles recherches dans le Demer

Des plongeurs de l'unité d'identification de la police fédérale et des pompiers de Diest ont commencé vendredi de nouvelles recherches dans le Demer, au Saspoort de Diest, dans le cadre de l'enquête sur le meurtre d'Annick Van Uytsel, 18 ans. Ce lieu se situe sur le trajet que la jeune fille devait normalement suivre le matin de sa disparition le 28 avril.
Ces derniers jours, le parquet de Louvain a également initié des recherches dans le Canal Albert à Lummen et sur un terrain de Halen, dans les environs de la borne GSM qui avait capté le signal émis par son GSM. Les enquêteurs cherchaient plus particulièrement son vélo, son GSM et son sac à dos.
Ces recherches n'ont encore rien donné. Le parquet a diffusé jeudi un portrait-robot d'un sexagénaire recherché comme témoin. Un deuxième témoin, une jeune fille est également recherché.

Gepost door: Jaap | 26-05-07

Getuige opgedoken Getuige in zaak Annick heeft zich gemeld


LEUVEN - De man die door de speurders in de zaak Annick Van Uytsel als mogelijke getuige werd gezocht, is opgedoken. Hij heeft niets met de zaak te maken. Dat heeft de federale politie gemeld en is door het Leuvense parket bevestigd.
De man, een zestiger, bood zich uit eigen beweging aan bij de politie. Het ging om een man uit de streek die zich op zondag 29 april bij de woning van Annicks ouders had aangeboden. Hij deed dat uit bezorgdheid en interesse en blijkt verder niets met de verdwijning te maken te hebben, zo meldt parketwoordvoerder Patrick Vits.

Op 24 mei was een opsporingsbericht met robotfoto van de man verspreid. Dat wordt nu ingetrokken. In datzelfde opsporingsbericht was ook sprake van een jonge vrouw, die op zaterdagochtend 28 april rond 4.30u werd gezien op Schoonaarde. De vrouw fietste daar aan de linkerkant van de weg in de richting van Diest. Over haar is er tot op heden nog geen verdere informatie, aldus nog het parket.

De 18-jarige Annick Van Uytsel verdween op zaterdag 28 april na een fuif in Diest en werd enkele dagen later, op 3 mei, vermoord teruggevonden in het Albertkanaal in Lummen.


De Standaard, dinsdag 29 mei 2007 | Bron: belga

Gepost door: Jaap | 01-06-07

Annick Van Uytsel Mijn dochter zit op kot in de Janseniusstraat in Leuven.Op 29 mei zagen we daar een fiets in de Dijle liggen. Enkele dagen later was hij verdwenen. Ik weet niet of het de bewuste fiets is. U kunt mij steeds contacteren op telnr 043810251. Hopende U van dienst te zijn geweest, verblijf ik met beleefde groeten, tandarts R.Brouwers.

Gepost door: Brouwers Rudy | 27-07-07

De commentaren zijn gesloten.