17-01-07

Blogs rond Justitie terug op het Internet geplaatst


Image Hosted by ImageShack.us

Belgacom Skynet plaatste de blogs 'Slachtoffers Justitie' en 'Doofpot Justitie' terug op het Internet nadat de Werkgroep Morkhoven de vermelding 'C.N.' door 'Jef X' liet vervangen.
De verwijdering van de vermelding 'C.N.' stelde Belgacom Skynet als voorwaarde tot het terugplaatsen van de beide blogs.

Daarmee is de zaak echter niet afgelopen.

De vermelding 'C.N.' (er was enkel een voornaam gebruikt die we niet meer vermelden) komt zo maar eventjes in 1.970.000 berichten voor als men de zoekrobot Google raadpleegt. Deze vermelding kon men dus moeilijk het 'vermelden van iemands naam zonder expliciete toestemming van de persoon in kwestie' noemen zoals Belgacom Skynet het stelde. Dat is gewoon onredelijk en juridisch gezien volkomen onjuist. Als de klachtendienst van Belgacom Skynet akkoord gaat met dergelijke klachten, dan kan men als redacteur van een blog trouwens bezig blijven.

De klachtendienst van Belgacom Skynet zou er beter aan doen om eerst bij de blogverantwoordelijke te informeren alvorens een klacht ontvankelijk te verklaren en met de verwijdering van een blog te dreigen. Het is op die manier dat klachtendiensten meestal te werk gaan.

Het is ook zo dat de geschreven pers in rechtszaken bijvoorbeeld dikwijls gebruik maakt van iemands voornaam en de eerste letter van diens familienaam om de privacy van de persoon in kwestie niet te schenden. Als de redactie van iedere krant immers zou beslissen om na elke klacht over een voornaam en de eerste letter van de familienaam, het artikel in kwestie te verwijderen, dan zouden er geen artikels meer geschreven worden.


Van: Yves Goossen
Verzonden: dinsdag 16 januari 2007 15:09:22
Aan:contactnl@team.skynet.be
Onderwerp: RE: Uw mail ivm http://slachtoffers-justitie.skynetblogs.be en http://doofpot.justitie.skynetblogs.be

Antwerpen, 16.1.2007

Belgacom Skynet
Aan: "ContactNL Skynet"

Geachte Heer,

Betreft: Het verwijderen van de blogs 'Doofpot Justitie' en 'Slachtoffers Justitie'

Hartelijk dank voor het reeds terugplaatsen van de skynetblog 'Slachtoffers Justitie' op het Internet.

Zoals u misschien hebt gezien, heb ik de vermelding 'C.N.' waarvoor een klacht werd ingediend die door Belgacom Skynet werd aanvaard omdat zij vond dat 'daarmee iemands naam zonder expliciete toestemming van de persoon in kwestie was vermeld', ook op de skynetblog 'Doofpot Justitie' gewijzigd in 'Jef  X'.

De zogezegde naam 'C.N.' (gezien er alleen sprake was van een voornaam had men eigenlijk beter van een naamsafkorting gesproken waarbij de privacy van de persoon in kwestie werd beschermd in plaats van geschonden) kwam amper 3 x voor op de blog 'Doofpot Justitie' die waarschijnlijk zo'n 1000 bladzijden beslaat en bijna 11.000 bezoekers had op anderhalf jaar tijd (4.2005).

Ik hoop dat er niet voor elke klacht opnieuw gedreigd zal worden om deze blog van het Internet te halen en blijf mij  ernstige vragen stellen bij dit incident omdat de klacht bij Belgacom Skynet onmiddellijk volgde op het verdwijnen van honderden documenten op de MSN-groep van Prinses de Croÿ die met de Werkgroep Morkhoven samenwerkt. Net voor de klacht had ik op de MSN-groep Werkgroep Morkhoven ook aangekondigd dat ik door de problemen met onze MSN-groepen ook een skynetblog 'Werkgroep Morkhoven' zou aanmaken.

Zoals u inmiddels weet, is het ook niet de eerste keer geweest dat deze 'C.N.' documenten doet verdwijnen en websites doet sluiten.  Enkele dagen geleden belde hij zelfs naar prinses de Croÿ en dreigde ermee 'een bezoekje aan haar huis te brengen'.  Het maakt deel uit van een eindeloze reeks pesterijen en bedreigingen.

Ik begrijp ook nog steeds niet hoe het mogelijk is geweest dat Belgacom Skynet na de voornoemde klacht, een waarschuwing stuurde naar een sinds juni 2006 onbestaand Email-adres van Prinses de Croÿ en de beide blogs verwijderde 'omdat er geen reactie kwam'.

In uw brief van 15.1.2007 schreef u: 'We begrijpen dat het e-mailadres ondertussen niet meer gebruikt wordt, maar voor beide blogs is bij het aanmaken ervan als user email sos@kindergarten.be opgegeven.  In geval van een klacht zijn we verplicht te reageren.  Indien we een waarschuwing versturen wordt steeds de blogeigenaar op de hoogte gebracht. Dit e-mailadres kan gewijzigd worden in het Skynet Pass-profiel".

Bij mijn weten heb ik bij het aanmaken van beide blogs echter nooit het adres van Prinses de Croÿ sos@kindergarten.be opgegeven.  Op het moment van de aanmaak van de blog 'Slachtoffers Justitie' bestond dit adres immers al enkele maanden niet meer en ik maak nooit gebruik van de adressen van Prinses de Croÿ om blogs of wat dan ook aan te maken.

Uit bijgaande gegevens blijkt zelfs dat ik mijn eigen Email-adres niet opgaf:

--------------

Mijn account

Web
Skynet Pass

Uw profiel

- Uw gegevens
- Uw e-mail
- Uw password

Home > Skynet Pass > Uw profiel > Uw gegevens
Dinsdag 16 januari, 2007

Mijn profiel

Hier vindt u de gegevens van uw Skynet Pass. U kunt ze op elk moment wijzigen.

Voornaam: Jan
Naam: Boeykens
Geslacht: M
Geboortedatum: 1.3.1954
Adres: /
Nummer: /
Postcode: 2000
Land: Belgie
Gegevens gelinked aan de Forums: /

Contacteer ons - Privacy-beleid - RSS - Adverteren op Skynet Gebruikscode: onwettige en/of schadelijke inhoud - Disclaimer - Bedrijfsgegevens ©1999-2006 Skynet

----------------

Mag ik u verzoeken om de blog 'Doofpot Justitie' terug op het net te plaatsen a.u.b. ?

In afwachting van uw antwoord, teken ik,

Met vriendelijke groet,

Jan Boeykens
Werkgroep Morkhoven

VZW Werkgroep Morkhoven
Faiderstraat 10
1060 Sint-Gillis

14:38 Gepost door Jaap in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.