20-12-06

Katrien De Cuyper (3)

Image Hosted by ImageShack.us


Verdachte in zaak Katrien De Cuyper vrijgelaten

De kamer van inbeschuldigingstelling in Antwerpen heeft de 35-jarige Karl V.R. uit Kessel dinsdag vrijgelaten. De man wordt ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij de verdwijning en de moord van Katrien De Cuyper (15) uit Brasschaat, nu 15 jaar geleden.

De man werd in augustus van dit jaar aangehouden, toen bleek dat hij destijds anonieme brieven geschreven had, waarin hij stelde dat hij de laatste was geweest die het meisje levend gezien had.
Volgens zijn advocaat had hij de inhoud van die brieven gewoon verzonnen om zichzelf interessant te maken. Er zouden geen andere aanwijzingen van schuld tegen zijn cliënt overblijven.

Katrien De Cuyper (15) uit Brasschaat verdween op 17 december 1991 en werd zes maanden later gewurgd teruggevonden op een braakliggend terrein in de buurt van de Tijsmanstunnel. Het onderzoek zat jarenlang muurvast, totdat in augustus Karl V.R. werd aangehouden. Bij een huiszoeking in zijn woning waren krantenknipsels teruggevonden over de anonieme auteur die destijds verschillende brieven geschreven had aan het tijdschrift Blik.
Hij schreef daarin dat hij het meisje een lift had gegeven op de avond dat ze verdween en dat hij wellicht de laatste was die haar nog levend gezien had.
Dna-onderzoek op de postzegels wees uit dat Karl V.R. de anonieme briefschrijver was. Nu beweert hij dat de inhoud van die brieven van A tot Z verzonnen is. Ze zouden volgens zijn advocaat geen enkel element bevatten waaruit zou blijken dat hij de dader is. Hij had de brieven alleen maar geschreven om zichzelf interessant te maken. Hij ontkent met klem dat hij het meisje om het leven heeft gebracht.


Gazet van Antwerpen, 19.12.2006


Verdachte moord Katrien De Cuyper vrijgelaten - Het onderzoek naar de moord op Katrien De Cuyper moet blijkbaar opnieuw vanaf nul beginnen - In augustus leek er schot in de zaak te komen


VRT, di 19/12/06 - De man die in augustus werd aangehouden voor de ontvoering van en moord op Katrien De Cuyper, is vrijgelaten.

De 35-jarige verdachte was opgepakt nadat hij had toegegeven dat hij vlak na de ontvoering brieven over de zaak had geschreven aan het weekblad Blik.

Maar volgens zijn advocaat Carl Keirsmaekers blijkt nu dat zijn cliënt de inhoud van de brieven verzonnen had om zich interessant te maken.

Er zouden geen andere aanwijzingen van schuld zijn. In de tuin van de man zijn graafwerken verricht, maar er is niets gevonden.

Katrien De Cuyper verdween 15 jaar geleden op weg van Antwerpen naar Brasschaat. Haar lichaam werd een half jaar later teruggevonden in de Antwerpse haven.


verwante berichten

19/12/06 Verdachte moord Katrien De Cuyper vrijgelaten
27/09/06 Verdachte zaak-De Cuyper blijft in de cel
21/09/06 Lichaam Katrien De Cuyper opgegraven
11/09/06 Aanhouding in zaak-De Cuyper verlengd
11/08/06 Aanhouding bevestigd in zaak-De Cuyper

De commentaren zijn gesloten.